Gerbino Rosato (BIO), Di Giovanni, Sicilia

Vorige Artikel 3 van 5 Volgende

Deze unieke Rosato is gemaakt van de inheemse Siciliaanse Nerello Mascalese druif die bekend staat om zijn expressieve aroma's en kruiden van een 100 jaar oude wijngaard. Door tweede snoei de zg "groene oogst", wordt er slechts 50% rendement behaald. Pure kwaliteitswinst voor de wijn!

De druiven werden met de hand geplukt met 12 uur schilcontact. Gisting in roestvrijstalen tank gedurende 3 maanden en gefiltreerd voor het bottelen. 

Geur, kleur, smaak: De Rosato di Nerello Mascalese lijkt op een bleke aardbei in kleur met geurige noten van violette, helderrode kersen en rode bessen. Het is rond en zacht in textuur, met een minerale en verfrissende afwerking. 

Aan tafel inzetbaar bij: schaaldieren, gegrilde vis en varkensvlees. Probeer met sushi of pittige Aziatische gerechten.

  • Zone: Contessa Entellina
  • Wijngaard: Miccina & Paradiso Terroir: Kalksteen, Klei mix Hoogte: 350-450 meter
  • Opbrengst per wijnstok: 2,0 kg. Variëteiten: 100% Nerello Mascalese ABV: 13,5% vol Productie: 15.000 flessen
  • Producent: De familie Di Giovanna heeft vijf generaties in organische wijngaarden in westelijk Sicilië, net buiten de stad Sambuca di Sicilia, gewerkt. De broers Gunther & Klaus beheren de familie's 56 hectare landgoed ee een wijnmakerij waar hun handgemaakte wijnen worden gemaakt en gebotteld. Hun wijnen worden uitsluitend gemaakt uit eien productie en al hun wijngaarden zijn sinds 1997 gecertificeerd.

 

Winkelwagen

Aanbieding

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2008 - 2018 webwinkel Pura Passione en Bio-wijn.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.