Amarone della Valpolicello Classico La Dama DOCG, (BIO) *****

Vorige Artikel 21 van 23 Volgende

Een van de weinig BIO wijnen uit het Valpolicella gebied. Dat komt omdat het essentieel is dat er geen bacterie en schimmelgroei bij deze druiven optreed. Ze worden namelijk 3 1/2 maand gedroogd op de zolder van het wijngoed. Daarna een week in de week gelegd om de schil weer toegangkelijk te maken en dan de dubbele tijd dan normaal volgt de fermentatie. 6 tot 8 weken bij 24 graden. Een super geconcentreerde wijn dus. Door de indikking in eerste instantie door de tweede snoei, waar al bijna 50% van de druiven op de plant worden afgeknipt om de rest van de druiven maximaal te laten profiteren van de voeding, wordt nog eens meer dan 40% door het drogingsproces aan vocht uit de druif verwijderd. Het resultaat een wijn die het maximale alch. percentage haalt (meer dan 16% in dit geval.

  • Producent Gabriele van "La Dama"uit Negrar hartje van het Valpolicella gebied. (ga er gerust zelf proeven!)
  • Amarone druiven: Corvina, Molinario, Rondinella
  • 18 Maanden houtlagering en 14 maanden rust in de fles
  • Wijn met restzoet en intense volle smaak
  • Heerlijk bij vleesgerechten met stevige saus, lam, of ander gegrild vlees met zachte saus. Kazen 

​Beschrijving door producent!

A partire da fine settembre solo i grappoli più spargoli, maturi e meglio esposti al sole delle nostre uve Corvina, Corvinone, Rondinella e Molinara, vengono posti in cassette da 6 Kg in fruttai tradizionali ad appassire per 90-100 giorni, determinando un arricchimento in zuccheri, polifenoli e composti aromatici. A gennaio avviene la pigiatura, parte in tini di acciaio, parte in tonneaux da 500l. Nel corso della fermentazione, che impiega dai 25 ai 30 gg, vengono calibrati i rimontaggi e le follature. Segue la maturazione in tonneau e barrique nuovi per 14 mesi e in botti da 15 hl per ulteriori 18 mesi; il vino affina poi in bottiglia per almeno 1 anno prima della commercializzazione.

DEGUSTAZIONE: Si presenta di colore rosso rubino intenso con riflessi granati, profumo complesso di ciliege sotto spirito, prugne essiccate, spezie e tabacco, il sapore è caldo, pieno e vigoroso a lungo persistente.

TEMPERATURA DI SERVIZIO: 18-20°C

 

   

 

Winkelwagen

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2008 - 2018 webwinkel Pura Passione en Bio-wijn.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.