Ripasso classico della Valpolicella La Dama (BIO) *****

Vorige Artikel 16 van 26 Volgende

Deze ripasso wordt op een wel heel bijzonder manier tot grote hoogte geleid. Een wijn die zelfs kenners zal verbazen. Intens en fijn met een verbazingwekkende kwaliteit; Na zachte persing en een eerste gisting waarin de aroma's mooi blijven behouden, volgt een tweede gsiting op de most van de Amarone in februari. Zo wordt een zachte complexe wijn gemaakt die door rijping op hout van 2 jaar en nog 6 maanden rijping op fles tot een voor een Ripasso tot ongelooflijke rijkdom komt. Is de Amarone de echt topper, deze Ripasso komt wel erg dicht in de buurt.

Productie gebied: Gemeente Negrar 

Bodemtype: Combinatie van klei en witte kalk 

Wijngaard hoogte: 200 meter

Druiven: Corvina 80% Rondinella 20% 

Leeftijd wijngaarden: 15 tot 20 jaar

Teeltsysteem: Pergola Veronese 

Opbrengst: 90 HL per hectare  

Oogst: Eind september, handgeplukte oogst en selectie van de druiven. 

Drogen: 40 tot 50% van de druiven krijgt door natuurlijke ventilatie van 30 tot 40% ban de druiven met als gevolg een gewichtsverlies van 20% 

Wijnbereiding: In stalen vaten van 500 liter gedurende 20 dagen.

Veroudering: In vaten van 15 Hl en nieuwe bariques voor 24 maanden. Botteling 6 maanden voor verkoop.

Flessen: 4000 flessen per jaar

Kleur: diep robijnrood 

Bouquet: Morello kers, zwarte peper vanille 

Smaak: Warme fluweelachtige tanines, met lange afdronk

Serveertips: Geroosterd vlees, gebraad, oude kazen, gestoofd vlees

Schenktemperatuur: 18 -20 graden 

Verouderings potentieel: 10 jaar

 

 

 

 

Winkelwagen

Aanbieding

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2008 - 2018 webwinkel Pura Passione en Bio-wijn.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.