Asolo Prosecco DOCG (BIO) 2016

Vorige Artikel 2 van 2

Cantina Pizzolato, Veneto

Biologische prosecco van Pizzolato. Heet om praktische redenen vanaf nu Asolo in plaats van Valdobbiadene. Geen mens buiten Italië die dat kan uispreken :)  Aan de smaak is gelukkig niets veranderd: opwekkend, licht, geweldig fruit in neus en mond (11º), appel en perzik, zacht fijn pareltje, droog. Niet voor niets een DOCG wijn. Een topper!

Aantal flessen per doos6
Biologisch CertificaatICEA
WijntypeMousserend
SmaaktypeBloemig/kruidig, met fruit
Soort TeeltBiologisch
SulfietSulfiet minimaal
Alcohol percentage< 12,6%
HerkomstDOCG Asolo Prosecco
Op dronkMidden 2016-Eind 2017
Geschikt voor veganistenJa
Druivenglera 100%
VinificatieMethode Traditionelle op rvs
TerroirIn de heuvels van Asolo

Cantina Pizzolato

Een (vijf)generaties oud familiebedrijf ten noorden van Treviso (boven Venetië) waar sinds 1985 biologisch wordt gewerkt. Naast die van de eigen 56 ha worden onder supervisie van Settimo Pizzolato (zie 2e foto) de eveneens biologisch geteelde druiven van een paar kleine producenten verwerkt.

Winkelwagen

Aanbieding

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2008 - 2018 webwinkel Pura Passione en Bio-wijn.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.