Valpolicella Classico Superiore Ca'Besi

Vorige Artikel 20 van 26 Volgende

Conform de rijke traditie van de Valpolicella is er een wijn gemaakt die traditioneel te noemen is. Een wijn met grote concentratie en elegantie en een lange persistentie (afdronk). Een wijn met een lang bewaarpotentieel.

Druiven,  Corvina 80%, Rondinella 20%.

De oogst vindt plaats in twee fasen, in het eerste worden de trossen in dozen van 6 kg geplaatst, in de fruitcontainer, gedurende ongeveer 30-40 dagen om in te drogen. In de tweede fase worden de druiven geperst en de most wordt in stalen vaten gedurende 10-15 dagen gefermenteerd. Rijping vindt plaats in grote vaten gedurende 24 maanden in open barriques. Na fermentatie worden de barriques gesloten en in de loods bewaard. Pas na 2 jaar vindt de assemblage van de wijnen en het bottelen plaats.

Serveertemperatuur: 18 - 20 ° c

Bewaar potentieel: 10 jaar en meer

Smaakprofiel: stevig en de wijn wordt bij voorkeur aan tafel ingezet bij stevige kazen / geroosterd vlees en kruidige gerechten. 

Beoordeling: 2018 Decanter 92 punten (absolute top beoordeling)

 

In Italiano:

Zona di produzione: Comune di Negrar, località San Vito - 45°30’48.36” N, 10°55’46.49” E

Tipologia di terreno: Argilloso con scheletro calcareo bianco Altezza vigneti: 200 m s.l.m. Uve: Corvina 80%, Rondinella 20% Eta’ delle viti: 15 – 20 anni

Sistema di allevamento: Pergola veronese Resa: 90 q.li ha Vendemmia: Fine settembre, prima decade di ottobre- uve raccolte e selezionate a mano parte in cassette da 6 Kg parte in casse da 20 Kg Appassimento: Riguarda il 40 – 50% delle uve in fruttai tradizionali a ventilazione naturale per circa 30 – 40 gg, con perdita di peso del 20%

Vinificazione: Parte in acciaio e parte in tonneaux da 500 L per 20 gg circa con lavorazione giornaliera del cappello di vinaccia Affinamento: In botti da 15 HL e tonneaux nuovi per 24 mesi. In bottiglia per 6 mesi prima della commercializzazione. Bottiglie prodotte: 4000 annue Degustazione:

Colore: rosso rubino profondo e vivace Profumo: tipico di marasca, pepe nero e note di vaniglia Sapore: caldo, avvolgente, tannino dalla trama vellutata, finale carnoso e persistente

Abbinamenti: Carni rosse alla griglia, arrosti e brasati, formaggi stagionati Temperatura di servizio: 18 – 20°C

Potenziale d’invecchiamento: 10 anni

Winkelwagen

Aanbieding

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2008 - 2018 webwinkel Pura Passione en Bio-wijn.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.