Barolo Serralungo 2013 ***** (Bio in transitie)
Een modern gemaakte Barolo, geen 10 jaar meer laten liggen. Vanaf nu goed drinkbaar, decanteren en een uurtje aan zuurstof blootstellen. Een typische Barolo met rijkpe framboos, rozen, kers maar ook zwarte thee, truffle waar anders en teer, rum.
Elegant maar met tannines die bedwongen mogen worden door een heerlijk vleesgerecht met structuur. Truffel erbij misstaat niet. Smaakniveau 7-8
Nog geen BIO certificaat maar zonder fratsen gemaakt. Alleen sulfiet gebruikt bij de botteling, de flessen willen we wel graag schoon toch? Topwijn, de koning onder de Italiaanse wijnen ook wel eens genoemd!
Biologisch Certificaat | Geen certificaat |
Wijntype | Rood |
Smaaktype | Elegant, op het fruit |
Soort Teelt | Natuurlijk |
Sulfiet | Sulfiet minimaal |
Alcohol percentage | 12,6 - 14% |
Herkomst | DOCG Barolo |
Op dronk | Midden 2017-2021 |
Geschikt voor veganisten | Ja |
Druiven | nebbiolo uit Serralunga, perceel Boscareto |
Vinificatie | Fermentatie op RVS en opvoeding op eikenhouten fouders van 20/40hl voor 24 maanden |
Terroir | Kalk- en ijzerhoudende klei met blauw tufsteen |
Bewaaradvies | 4-8 jaar na oogst |
Culinaire combinatie | Bij risotto met truffel, paddestoelen, rood vlees, verderwild |
Bijzonderheden | Vin Nature; druifeigen gisten, niet geklaard, niet gefilterd en alleen sulfiet bij botteling |