Vurria Grillo DOC Sicilia, di Giovanna

Vorige Artikel 12 van 17 Volgende

Dit unieke exemplaar van de inheemse Siciliaanse Grillo is verrassend geconcentreerd en krachtig, dankzij de lage opbrengsten van rigoureus groen snoeien. De inheemse druif is zeer productief en kan oninteressant en waterig zijn zonder aandachtig wijngaardbeheer.

De Grillo-druiven zijn afkomstig van de middelhoge wijngaard Paradiso-wijngaard van de familie, waar zacht glooiende heuvellandschappen worden geplant op de kalkrijke bodem. De druiven worden met de hand geoogst onder koele avondtemperaturen, temperatuurgeregelde maceratie gedurende ongeveer 8 uur. Het sap van de 'eerste bloem' wordt gefermenteerd in een roestvrijstalen tank en gedurende 6 maanden op de fijne droesem met regelmatige batonage bewaard. Een expressief bouquet van rijpe robijnrode grapefruit, ananas en kruiden leidt tot een rijk en toch helder mondgevoel, een opmerkelijke zure kern met tonen van amandelen en een hartige afdronk.

 

Biologisch CertificaatICEA
WijntypeWit
SmaaktypeRijke smaak van krachtige wijn met filmende eigenschappen. Bloemig/kruidig, met tropisch fruit resulterend in een complexe kwaliteitswijn
Soort TeeltBiologisch
SulfietSulfiet laag
Alcohol percentage< 13,5%
HerkomstDOC Sicilia
Op dronkMidden  2018
Geschikt voor veganistenJa
DruivenGrillo100% 
VinificatieTemperatuur gecontrolleerde vergisting op cuve
TerroirParadiso-wijngaard met kalkrijke bodem
Bewaaradvies1-2 jaar na oogst
BijzonderhedenGeconcetreerde wijn met goede balans

The Di Giovanna family has been cultivating organic vineyards for five generations in western Sicily, just outside the town of Sambuca di Sicilia. Brothers Gunther & Klaus manage the family’s 56 hectare estate and winery where their hand crafted wines are made and bottled. All wines are made exclusively with estate fruit and the entire production cycle is certified organic by Suolo e Salute SRL.

Wine Description: 'Vurria' is Sicilian for vorrei, and means to desire. This unique example of the native Sicilian grape Grillo is suprisingely concentrated and powerful, thanks to low yields from a rigorous green pruning. The Grillo grapes come from the family’s medium elevation Paradiso vineyard. The grapes are hand picked, macerated for 8 hours temperature controlled. Fermented in stainless steel tank and left on the fine lees for 6 months with regular batonage. The Grillo is comparable to Sauvignon Blanc, yet much more tropical and lacking in green notes. An expressive bouquet of ripe ruby red grapefruit, pineapple and herb leads to a rich yet bright mouthfeel and notes of almonds, mineral and savory finish. Food Suggestions: Pair with shellfish, Spring and Summer vegetable based dishes. Enjoy with antipasti and fresh cheeses. www.di-giovanna.com Zone: Contessa Entellina Vineyard: Paradiso Terroir: Limestone, Tuff Altitude: 400 meters Yield per Vine: 1,8 kg. Varietals: 100% Grillo ABV: 13-13.5% Vol Production: 25,000 bottles VURRIA... Grillo DOC Sicilia

 

 

Winkelwagen

Aanbieding

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2008 - 2018 webwinkel Pura Passione en Bio-wijn.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.