Falanghina DOC Irpinia, Colline del Sole, Campania

Vorige Artikel 5 van 17 Volgende

DOC - 100% Falanghina gevinifieerd in zuiverheid

In conversie naar BIO -werken al vele jaren biologisch en certificaat is aangevraagd!

Falaghina een geweldige elegante wijn met smaak en body. heeft een strogele kleur met groenachtige reflecties. Het is elegant fruitig, met hints van appel, banaan, citroenbloemen, ananas. De smaak is droog en harmonieus. Aromatisch zeer duidelijk. Het past goed bij visgerechten.

Wijngaard: Deze Irpinia Falanghina wordt verbouwd op een halve heuvel met ligging op het zuiden met een hoogte van 350 m. op compacte kleigrond.

Druivensoort is Falanghina 100%

Vinificatie: handmatig oogsten en in plastic kratten plaatsen van maximaal 23 kg, oogst in de tweede helft van oktober. Gisting in roestvrijstalen tanks bij gecontroleerde temperatuur 20/25 dagen.

Kenmerken: heldere strogele kleur, intense bloemengeur. Droge, volle en zachte smaak.

Alc. 13%  - pH 3.40 - Totale zuurgraad 6.00

Aan tafel: Uitzonderlijk passend bij zeevruchten zoals oesters of andere visgerechten.

Oenoloog: Roberto Iommazzo samen met zijn dochter Margherita

 

Wat is groene mest? (zie 2e foto)
Groenbemesting is het planten van planten, die worden toegepast om de grond te verrijken met de daarin aanwezige meststoffen. Meestal wordt het in de periode na de oogst gebruikt om deze planten tussen de rijen te zaaien om de grond te verrijken met voedingsstoffen en minerale zouten. Om de grootste hoeveelheid micronutriënten en organische stof in de bodem op te nemen, is de beste tijd voor het omspitten/ploegen van de groene mest in de wijngaard, wanneer de planten in de voorbloei zitten, wanneer de eerste gesloten bloemen verschijnen. Hiedoor is geen kunstmest nodig en voldoet met aan de BIO richtlijn.

© 2008 - 2019 webwinkel Pura Passione en Bio-wijn.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.