Amarone della Valpolicella Classico La Dama 2013 DOCG, (BIO) *****

Vorige Artikel 39 van 45 Volgende
€ 36,90 (inclusief 21% BTW)
Aantal

Topjaar - nu op dronk - nog beperkt aantal flessen beschikbaar

Een van de weinig BIO wijnen uit het Valpolicella gebied. Dat komt omdat het essentieel is dat er geen bacterie en schimmelgroei bij deze druiven optreed. Ze worden namelijk 3 1/2 maand gedroogd door intense luchtcirculatie. Na het persen  de fermentatie. 6 tot 8 weken bij 24 graden.

Een super geconcentreerde wijn dus. In het voorjaar zijn al het aantal trossen aan de plant gereduceerd om meer mineraliteit in de druif te krijgen. Door deze tweede snoei en door de indikking wordt nog eens meer dan 40% door het drogingsproces aan vocht uit de druif verwijderd. Veel suikers dus in de wijn en dan kan er een maximaal alcohol % worden gehaald. (meer dan 16% in dit geval.

  • Producent Gabriele van "La Dama"uit Negrar, het hart van het Valpolicella gebied. (ga er gerust zelf proeven!)
  • Amarone druiven: Corvina, Molinario, Rondinella (zie foto met alle druiven)
  • 18 Maanden houtlagering en 14 maanden rijping in de fles
  • Wijn met restzoet en intense volle smaak
  • Heerlijk bij vleesgerechten met stevige saus, lam, of ander gegrild vlees met zachte saus. Kazen (tikkeltje zoet in de kaas - bv Boerentrots uit Twente)

​Beschrijving door producent!

Plukken: Vanaf eind september worden alleen de rijpe en beste druiven van onze Corvina-, Corvinone-, Rondinella- en Molinara in kratten van 6 kg verzameld.

Drogen: 90-100 dagen lang duurt het droogproces d.m.v. grote ventialtoren die dag en nacht de luchtcirculatie op gang houden. Door dit proces wordt een verrijking in suikers, polyfenolen en aromatische verbindingen bereikt.

Persen: In januari wordt er geperst, deels in stalen vaten, deels in 500 liter vaten. Tijdens de fermentatie, die tussen de 25 en 30 dagen duurt.

Rijping: gebeurt in nieuwe barriques (houten vaten) gedurende 14 maanden en in vaten van 15 hl voor nog eens 18 maanden volgt; de wijn rijpt vervolgens minimaal 1 jaar op fles voordat hij op de markt wordt gebracht.

Kenmerk van de wijn: Deze heeft een intense robijnrode kleur met granaatreflecties, een complex aroma van kersen in alcohol, gedroogde pruimen, kruiden en tabak, de smaak is warm, vol en krachtig en langdurig.

TEMPERATURA DI SERVIZIO: 18-20°C

Houdbaarheid: Een Amarone kan makkelijk tot 10 jaar bewaard blijven, daarna komt een omslagpunt dus niet oneindig lang wegleggen. De wijn is al drinkbaar vanaf het moment dat hij op de markt komt (dat is al 4 jaar na het plukken!)

 

 

   

 

© 2008 - 2020 webwinkel Pura Passione en Bio-wijn.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.