CAVA BIO, Suriol -Spanje

Vorige Artikel 4 van 6 Volgende
€ 11,90
Aantal

Een sprankelend frisse wijn, redelijk in de zuren zoals dat te verwachten is. (druiven: Macabeu, Xarel•lo, Parellada) . Fruitig met een zachte mousse.

Droog, puur, prettig, elegant (alc. 11.5°).

 

Inzetbaar bij: geschikt als aperitief of als begeleider van tapas.

BIO Wijngaarden ecologische certificaten sinds 1996.

Rassen: Macabeo, Xarel·lo en Parellada.

Bodem: Kleikalksteen met diepe calciumrotsen.

Ligging: tussen 250 en 320 m met een gemiddelde helling van 5%.

Opbrengst: 8000 kg / ha. Oogst: droge en milde winter en lente. Zeer hete zomer en droog met september hoge temperaturen.

Oogsten ochtendoogst voor alle variëteiten, persen druiven spontane gisting in ondergrondse kelders.

Gisting processen: Alcoholische gisting en malolactisch met inheemse gisten en bacteriën.

Rijping: 4 maanden met de moeders van de wijn (leugens) in ondergrondse bekers.

Oplage: traditionele methode, gebotteld in april 2018. Veroudering: Meer dan 15 maanden met de moeders in de fles.

Productie: 64.000 flessen.  

Serveer temp: 6-8 °

 

Gemaakt door: Cellers de Can Suriol del Castell-Grabuac

Landhuis: "Castell de Grabuac", eigendom van een familie Suriol sinds 1864, boeren sinds de 17e eeuw. Wijngaarden: Eigen wijngaarden in mediterrane teelt en productie van wijn sinds 1174 (eerste historische datum). 

 

© 2008 - 2020 webwinkel Pura Passione en Bio-wijn.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.