Grüner Veltliner Löss 2019 Kamptal - wit - BIO - Oostenrijk

Vorige Artikel 15 van 22 Volgende
€ 14,90 (inclusief 21% BTW)

Grüner Veltliner Löss 2019 Kamptal DAC

Een typisch voorbeeld van deze populaire wijn.  Kruidig, ananas, rond en sappig - zelfs in de neus. Deze wijn blijft exotisch in de mond en wordt vergezeld door licht zoute componenten en een beetje peper.  

Conclusie: Evenwichtig, compact en soepel. Omlijst door een verfrissende, levendige zuurgraad die subtiel wordt gebufferd door een zachte, ronde body.

Achtergrond: Grüner Veltliner "Löss" drukt zijn lössbodems uit. Loess is voornamelijk sediment dat o.a. bestaat uit silicaatmineralen zoals kwarts, veldspaat en mica en vaak ook kalksteen.

Locatie: De Spiegel is een plaats op het zuidoosten boven Langenlois die voornamelijk is gebaseerd op löss en de meeste druiven voor de "Löss" komen daar vandaan. De ligging krijgt veel zon.

De wijn wordt grotendeels gefermenteerd in roestvrijstalen tanks met temperatuurregeling bij 18 ° C en de geperste druiven zijn lang bij de most geblevenvoordat het gebotteld werd.

​Inzetbaarheid: Als drinkwijn en aan tafel lichte aziatische gerechten, licht pikant gekruide vleeswaren of groenten schotels

 

Druif: 100% Grüner Veltliner

Bodem: Langenloiser loess- en primaire rots 

Alc. 12,5%

Zuren:  6,9 ‰

Restzoet: 1,0 g / l

Bewaarpotentieel: 2022

 

 

© 2008 - 2021 webwinkel Pura Passione en Bio-wijn.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.