Decimi Olijfolie Bio 0,25 Ltr. (TOP PRODUCENT)

Vorige Artikel 4 van 4
€ 17,90 (inclusief 21% BTW)

Soorten olijven: SOORTEN MORAIOLO, SAN FELICE, FRANTOIO, LECCINO (Biologische methodiek)

Gemiddelde hoogte: 350 - 500m boven zeeniveau.

Bodemsoort: Steen, klei, rijke kalksteen

Gemiddelde leeftijd bomen: 20 - 50 JAAR, waarbij een aantal bomen die al eeuwen oud zijn.

Jaarlijkse productie: 2800 flessen

Oogst: Eind Oktober - begin November

Oogstmetyhode: Met de hand plukken

Olie extractie methode: Continue cyclkus van koude persing

Opslag in roestvrij stalen vaten onder stikstof (om oxidatie te voorkomen) bij gecontroleerde temperatuur

Organoleptische kenmerken Kleur groen met gouden tonen, Aroma grasachtige tonen. Smaak, evenwichtig tokje bitter met artisjok in de eindsmaak. 

 

De geschiedenis van de Decimi Company en de productie van extra vierge olijfolie van hoge kwaliteit begon in de eerste jaren van dit decennium, toen de nog jonge Graziano, gefascineerd door zijn passie voor de productie van een uitmuntende extra vierge olijfolie, besloot zijn molen te vernieuwen en met maniakale precisie het proces van de productie van de olijfolieproductie analyseerde en vebeteringen aanbracht. Zelfs de meest ambitieuze doelstelling in technische zin wist hij te bereiken.

De beste van Italië: Een aantal jaren werd zijn olijfolie niet alleen in een van de 5 categoriën (Gambero rosso) de beste van Italië maar zijn bedrijf werd ook uitgeroepen tot de beste olijfolie producent van Italië.

De olijfbomen van Decimi staan ​​in de buurt van Bettona, Giano en Collemancio. Het zijn klassieke rassen uit de regio van Umbrië zoals Moraiolo, Leccino, Frantoio en San Felice. Het geheim van het succes van de Decimi-familie zijn: liefde voor de aarde en voor hun werk, technische superioriteit om de verwerking van de olijven optimaal te laten plaatsvinden, competentie en durf om voor absolute perfectie te gaan.

Uit eigen ervaring ik schat in 2014 hebben wij mogen ervaren wat het is om een bezichtiging van het bedrijf mee te maken. De passie straalt er af en overdonderd door een lading aan technische informatie was al snel duidelijk dat hier een zeer enthousist jonge perfectionist aan het roer staat. Alle 5 olijfoliën die we toen mee namen waren uitmuntend. De Bio variant wel mijn persoonlijke voorkeur.

Decimi wordt ook door andere beschreven als een van de interessantste en meest fascinerende Italiaanse bedrijven in de productie van extra vierge.

Prijzen en onderscheidingen:

  • Gambero Rosso - Beste Italiaanse molen
  • Oro Verde dell'Umbria - Beste BOB in Umbrië
  • New York Olive Oil Competition - Gold Award
  • Der Feinschmecker Slow Food - Geweldige olie Il Magnifico - Gouden medaille Sol D'Oro
  • Geweldige vermelding Merum L'Orciolo d'Oro Premio Maestro d'Olio
  • Olio Capitale - finalisten Liquor d'Ulivi - Harmony Award

Op de website van het bedrijf staat een lange lijst van onderscheidingen - dus erkenning alom. Maar praten over olijfolie? Proef het zelf eens. Intens met de ogen dicht een klein slokje en lang in de mond houden. Hmm 

 

www.oliodecimi.it

© 2008 - 2021 webwinkel Pura Passione en Bio-wijn.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.