ONLINE WIJNCURSUS

korte Italiaanse wijn cursussen "live" online!

Collega sommelier (AIS opleiding) Josje van Oostrom heeft de Italiaanse sommelier opleiding gevolgd en woont en werkt in Italië o.a. aan een boek over Italiaanse BIO wijnen. Zie haar website  voor meer informatie of lees hieronder een samenvatting!

 

Nieuwe data zijn: 

4 donderdagavonden  van 20.30 – 21.30 uur

18 & 25 januari, 1 & 8 februari.                           Klik hier voor aanmelding

 

 www.divinonatura.com 

Proefdozen cursus zie onderaan deze pagina!

   Vino organico e natura, Italiano

 • Maak kennis te maken met de magie van de De eilanden en het Zuiden!
 • Wat zijn de belangrijkste en meest voorkomende wijndruiven
 • Waar vind je deze wijnen
 • Wat zijn de  (smaak) kenmerken zijn
 • Welk eten daar goed bij die wijn

Je maakt een virtuele reis door Zuid Italië heen, wat je zeker op ideeën voor een reis kan brengen. Je ziet de verschillen in landschap en cultuur en hoe zich de verschillen vertalen in het glas (al is dat een flinke ambitie…)

Les 1 Wijnen als Primitivo, Nero d’ Avola, Nero di Troja, Ciro wijn, de  bijzondere wijnen van de Etna, de prachtige dessertwijnen van Pantelleria en de Liparische eilanden,er komt heel wat langs. In de eerste les, de introductie leer je kort iets over de wijnbouw geschiedenis en Italiaanse wijnbouwgebieden. Ik kies ervoor om niet uitgebreid de techniek ( de diverse vinificatie-methoden) te behandelen, er is een aparte module voor (extra) voor wie daarover meer wil weten. De rest van de eerste les bestaat uit kennismaking  met de wijnen van het eiland Sardinië.

Les 2 Staat geheel in teken van Sicilie, een eiland op zich. Daarna volgen Calabria, Basilicata en Puglia (en Molise). Daarmee heb je een prachtig beeld van de wijnen uit Zuid Italie en maak je meteen kennis met de cultuur ervan! Er zijn 4 data waar ik live de les bespreek/doorneem (via webinars ) zodat je samen geïnspireerd kunt raken door de magie van het Zuiden. Op verzoek en bij voldoende belangstelling zal ik ook vragen beantwoorden via facebooklive.

Daarnaast kun je op je gemak zelf de lessen nogmaals op een voor jouw geschikt moment doornemen. De lessen zijn in de vorm van video, presentaties in powerpont met ingesproken tekst, (eigen) fotomateriaal, kaartjes etc. De verschillende lessen zijn opgeknipt in stukken van maximaal 20 minuten.

Er is mogelijkheid tot interactie via een besloten facebookgroep waar je vragen kunt stellen en proefnotities kunt delen. Ook kunnen daar proefclubjes gevormd worden voor mensen die dat leuk vinden en op redelijke afstand van elkaar wonen (of bereid zijn te reizen natuurlijk). Je kan natuurlijk ook vrienden uitnodigen en samen een les bekijken en dan het een en ander proeven! Ook leuk als voorbereiding op een vakantie!

Bij deze cursus zijn een basis proefwijn pakket en een extra wijnproefpakket verkrijgbaar.

 

 

Link voor aanmelding: http://www.divinonatura.com/product/live-online-wijncursus-italie-het-zuiden/

Wie die avond niet kan:

 • de webinars worden opgenomen en kan je dus terugkijken
 • daarnaast is het cursusmateriaal als video en pdf-vorm beschikbaar 
 • Proefpakket 1
  Proefpakket 1

  Proefwijnen Basis Pakket Zuid- Italie

  1. Vermentino di Gallura Superiore Jankara, DOCG, Sardegna

  2. Grillo Di Giovanni,

  3. Nero d’Avola Di Giovanna IGT, Sicilia

  4. Ciro Rosso Cantina La Luce, DOC Calabria

  5. Primitivo Crae…

 • Proefwijnen Extra Pakket Zuid- Italië
  Proefwijnen Extra Pakket Zuid- Italië

  Ciro Bianco, Cantina La Luce, Calabria Malvasia bianca, Tre Pini PugliaNero d’Avola Rosato Di Giovanna, SiciliaVino Renosu Rosso van Dettori Cerasuolo di Vittoria, rosso, Tresa, Sicilia Primitivo Piscina della Monache rosso, Tre…

Winkelwagen

Aanbieding

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2008 - 2018 webwinkel Pura Passione en Bio-wijn.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.